DEN TIONDE MANNEN Rotating Header Image

Nordost och ost, 11-15 m/s. Risk för vindar över 10 m/s: 99%

När väderprognosen ser ut såhär så får man som kapten ta sitt ansvar och:
1. Inte segla alls.
2. konstatera att 99% lämnar öppet för 1% chans till hygglig segling, och även om det var 100% så är det ju ändå bara en risk (skön friskrivning SMHI)och helt enkelt Ta ett rev eller två och köra på.
3. Lite innan allt detta väder kommer, segla till en stad (Sundsvall) där alla (Anna) kan få sitt (shopping, museiebesök, skräpmat).

Rätt gissat, vi är nu i Stenstaden och shoppar (Anna får göra av med pengar), går på museum (Anna får lite egen tid, för Daniel tycker det är så kul att lära barnen om hur arbetarna som var förtryckta av träpatronerna startade 1800 talets största strejk), och äter på Max (Anna slipper laga mat).
Jag ska också erkänna att jag är lite sugen på shopping, jag har nämligen glömt min favoritbok för segelsemestern, den jag har läst om varje segling i 7 år, så det känns ju lite snopet, men man kanske ska förnya sig, tipps är välkomna.
Nu har jag ju andra böcker med mig, men den var liksom en komma i form för havet bok.

vi hörs

Comments are closed.